Om op de hoogte te blijven van al deze Tips & Recepten, kunt u ons volgen op Facebook.

< Terug naar Home29-04-2015 Gekonfijte Rozeval aardappels:

500 gr Rozeval aardappels (aardappels met de rode schil)http://NJ-Cook4You.nl
5 tenen knoflook
Olijfolie
2 takjes rozemarijn
klein bosje tijm
Zeezout

Verwarm de oven naar 180 graden. Was de aardappelen in z`n geheel. Snijd de aardappels in grove stukken en leg ze in een ovenschaal.
Neem de takjes rozemarijn en tijm en verdeel deze over de aardappel. Snijd de tenen knoflook in tweeën en leg deze tussen de aardappels.
Strooi het zeezout naar smaak over de aardappel en besprenkel het geheel met ruim olijfolie.
Zet de ovenschaal in de oven en laat ze gedurende 15 tot 20 minuten in de oven garen.

Je kunt de aardappel direct opdienen, maar je kunt ze ook nog even bakken.

TIP: Als je de aardappels laat afkoelen kun je er aardappelsalade van maken. Voeg dan wat gerookte zalm, bieslook en een yoghurtdressing toe en je hebt een heerlijke aardappelsalade.

29-04-2015 Mooie animatiefilm van de voedselindustrie.

29-11-2014 Kippendijen, drumsticks (met citroen en olijven)

4 pers

500 gr kippendijen en-/of drumsticks
1/4 bosje (citroen) tijm
1/4 rozemarijn
2 citroenen
2 tenen knoflook
1 el honing
1-2 verse rode peper
6 el olijfolie
1/2 kop groene olijven
zeezout en peper naar smaak

De marinade:
maak de tijm en rozemarijn schoon, haal de blaadjes en naaldjes van de takjes en hak ze fijn. Rasp de schil van de citroenen en pers 3 eetlepels uit de citroen. Snijd vervolgens de rode peper fijn en snijd de knoflook in fijne plakjes. Meng de tijm, rozemarijn, citroenschil, rode peper en knoflook. Voeg daarbij vervolgens 1 tl zeezout met het sap van de citroen, honing en 3 el olijfolie. Verdeel de marinade over de kip en zet deze een uurtje in de koelkast.

Verdeel de kippendijen in een ovenschaal, schenk de overgebleven olijfolie over de kip. Snijd 1 citroen in plakken en leg deze op de kip. Bak het vlees een uurtje in een voorverwarmde oven op 16o graden, schep de kip regelmatig om. Voeg de laatste 10 min de olijven toe aan de kip.

TIP: serveer de kip met couscous of pasta eventueel met gegrilde pompoen erbij. heerlijke combinatie

04-09-2014 Spaghetti alla carrettiera (tonijn en pancetta)

4 pers.

10 gram porcini (gedroogde eekhoorntjesbrood (paddenstoel)
450 gram spaghettiPasta
olijfolie
2 tenen knoflook in dunne plakjes
4 tot 6 plakken pancetta (spek), in reepjes
1 blikje tonijn op olie, á 185 gr uitgelekt
2,5 eetlepel gehakte bladpeterselie
Parmazaansekaas of pecorino, geschaafd
Extra vierge olijfolie

Laat de gedroogde paddenstoelen weken in 250 ml kokend water. Laat deze 20 min. staan en giet dan af, maar bewaar het water.
Snijd de paddestoelen in dunne plakjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar).
Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan op een laag tot middelhoog vuur en bak de knoflook en pancetta in 4 min. goudbruin. Voeg de paddestoelen en 125 ml weekwater van de paddestoelen toe en lat 5 min. op laag vuur zachtjes doorkoken.
Roer de tonijn er voorzichtig door en warm even mee.
Giet de pasta af en schep met de helft van de peterselie door de saus. Serveer in warme, diepe borden, bestrooi met de rest van de peterselie en de kaas en besprenkel de pasta met extra vierge olijfolie.

07-06-2014 Uitje snipperen

Bekijk de video voor het snipperen van een ui.

30-5-2014 Coeur de Boeuf cappuccino met basilicum
Tips & Recepten | NJ-Cook4You | Catering Den Haag
2 gesnipperde sjalotten
1 stengel bleekselderij
1 winterwortel 1 flinke aardappel 1 teen knoflook
Scheutje olijfolie
5 stuks Coeur de Boeuf tomaten
1 dl groente- of kippenbouillon
0. 5 dl geslagen room
0. 8 bosje basilicum

Snijd de sjalotten, bleekselderij, winterwortel, aardappel en knoflook in gelijke blokjes van 0,5x 0,5 millimeter. Doe een scheut olijfolie in de pan en zweet de ingrediënten 8 minuten aan op laag vuur.
Voeg de in stukken gesneden Coeur de Boeuf tomaat toe, laat kroontje meetrekken voor extra smaak. Laat het nog 4 minuten zweten, voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Verwijder de kronen van de tomaat en staafmix het geheel tot een gebonden soep. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Klop de slagroom en maal de basilicum fijn en meng deze door elkaar met een snufje peper en zout. Serveer in een theeglas of een dubbelwandig glas eerst een schep basilicumroom, schenk daarna de warme soep erop.

TIP: Laat de soep afkoelen en blender er een komkommer doorheen. Zo heb je voor de warme zomeravonden een heerlijke gazpacho (koude soep).

12-4-2014 Zalmtartaar:

1 zalmfilet
1 pakje gerookte zalm
0,5 sjalotje
bieslook
zout
peper
olijfolie extra vierge

Snijd de zalmfilet en gerookte zalm zo fijn mogelijk. Snijd vervolgens het sjalotje en de bieslook fijn, voeg hierna de ingrediënten toe aan de fijn gesneden zalm.
Neem de extra vierge olijfolie en schenk (een kleine eetlepel) de olie bij het mengsel, voeg wat zout en peper naar smaak toe en meng het geheel. Serveer op een crostini (toastje). Serveertip: Maak quenelles van de zalmtartaar (zie onderstaande toelichting)

Quenelle:

Neem twee eetlepels. Neem vervolgens een half gevulde eetlepel met zalmtartaar. Steek de tweede lepel langs de andere lepel, zodat de zalm overgaat in de tweede lepel (zie afbeelding 1). Herhaal dit een aantal keer zodat er een eivormig model ontstaat (afbeelding 2). Als de qeunelle vrijwel naadloos is leg deze dan op bijvoorbeeld een amuse lepel of op een bordje als voorgerecht.
Serveer, om het geheel af te maken, er wat wakamé (japanse zeewiersalade) bij serveren of eventueel wasabicrème.
( Afb 1 )NJ-Cook4You Catering                                               ( Afb 2 )NJ-Cook4You Catering28-2-2014 Italiaanse gegrilde courgettes (bijgerecht): 4 personen

2 courgette
Potje kappertje
Ansjovis
1 Knoflook
Platte peterselie
Extra vierge olijfolie
Zout
Peper

Spoel de courgette af. Snijd de kop en kont eraf. Snijd de courgette in de lengte richting zodat er lange dunne plakken ontstaan. Zet een grillpan op het vuur, laat deze goed heet worden. Wrijf de dun gesneden plakken courgette in met olie en leg deze stuk voor stuk in de hete grillpan. Zorg voor mooie grill streepjes op de courgettes. Als alle plakken courgette zijn gedaan laat ze dan afkoelen.

Maak een mengsel van extra vierge olijf olie, uitgeknepen knoflook, fijn gesneden ansjovis, peterselie en kappertjes. Voeg er peper en een beetje zout aan toe, niet te veel want de ansjovis geeft ook een zoute smaak. Leg de lange plakken courgette in een ovenschaal en giet het mengsel over de gegrilde courgette plakken.

Dek de courgette goed af en plaats deze in de koelkast. Dit bijgerecht smaakt het beste als deze een dag van te voren gemaakt is.

9-02-2014 Pasta a olio: 4 personen

Spaghetti
1 Rode peper
Klein bosje platte peterselie
2 tenen knoflook
Extra vierge olijfolie
Zout

Kook de pasta al dente (beetgaar). Giet de pasta af, besprenkel de pasta met olijfolie. Zet een bakpan op laag vuur. Snijd de platte peterselie en rode peper. Doe de olie in de pan, knijp twee tenen knoflook uit en voeg daar toe de rode peper.Laat de olie rustig aan warm worden en (smoor) de knoflook en de peper. Voeg daar de gekookte pasta aan toe en roer het geheel een aantal keer om. Als de pasta goed met de knoflook en peper vermengd is, voeg dan de platte peterselie toe. Roer het geheel om en verdeel het over de vier borden.Dit is een klassiek gerecht uit Italië. Dit kan ook een goede combinatie zijn met fijngesneden gerookte kip.

15-11-2013 Kipkrokantjes: 4 personen

3 á 4 kipfilets
1 zakje panko (Japans broodkruim, verkrijgbaar bij Xenos) klik
2 á 3 eiwitten
6 eetlepels bloem
frituurpan
zout en peper

Kip krokantjes
Zet de frituurpan aan op 170 graden. Snijd de kipfilet in repen van +/- 1 cm breed. Neem vervolgens 3 kleine bordjes/bakjes, 1 voor de bloem, 1 voor de eiwitten en de laatste voor de panko. Breng daarna de kipstukjes op smaak met zout en peper (kan ook eventueel met andere kruiden). Haal de kipstukjes door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door de panko om de kip stukjes te paneren. Haal de kip nogmaals door het eiwit en de panko voor een extra krokant laagje. Frituur de kip per 6 á 8 stukjes zodat het frituurvet niet te snel afkoelt. Frituur de stukjes mooi goudbruin.

Plaats de kip nog even in de oven (120 graden) om de kip stukjes warm te houden terwijl de overige stukjes gefrituurd worden.
Dit gerecht is te gebruiken als snack of bij de maaltijd.

Voor een eigengemaakte BBQ-saus bij de kip: Neem 2 delen curry en 1 deel ketchup. Snijd een rood uitje en een paprika fijn doe dit bij je mengsel van curry en ketchup.

Tip: Gebruik gamba’s in plaats van kip

8-11-2013 Mediterraans stamppotje

500 gr aardappels
2 dl melk/room
50 gr boter
Zongedroogde tomaatjes
Olijven
Rucola
Zout en peper

Kook de aardappels. Giet de aardappels af zodra ze gaar zijn en laat ze uitstomen. Voeg de melk/room en de klont boter toe aan de aardappels. Stamp/pureer de aardappels net zo lang tot er een gladde puree ontstaat (eventueel met een spatel glad roeren). Voeg dan de zongedroogde tomaatjes, olijven en rucola aan de puree toe. Naar smaak nog zout en peper aan toevoegen.

Tip: Voor een andere stamppot kun je knolselderij of pastinaak met de aardappels mee koken.

Paprika schoonmaken

Tip: Bekijk het onderstaande filmpje om te zien hoe u een paprika schoonmaakt, zonder last te hebben van de pitten en zonder al te veel paprika weg te gooien.

21-09-2013 Citroenpasta

500 gr spaghetti
1 citroen
125 ml kippenbouillon
100 gr Parmezaanse kaas
175 ml Room culinair/Kookroom
2 teentjes geperste knoflook
Olijfolie

Kook de pasta al dente (beetgaar). Giet de pasta af en besprenkel met een scheutje olijfolie. Verwarm een pan op middelhoog vuur. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan. Vermeng de knoflook met de olijfolie en zorg dat de knoflook niet aanbrand, dit voorkomt dat deze bitter wordt. Doe de afgekookte spaghetti erbij in de pan en roer deze goed om, zodat de pasta met de knoflook vermengt. Rasp de schil van de citroen er doorheen. Zorg dat alleen het geel van de schil geraspt wordt. Knijp de citroen uit en doe een eetlepel citroensap door de pasta. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel inkoken gedurende 2-3 minuten. Voeg de room en de Parmezaanse kaas toe. Roer het geheel om tot de kaas gesmolten is.

Tip: Serveer met vis of kip en garneer met rucola.

13-09-2013 Cheesecake met witte chocolade

800 gr roomkaas
200 gr suiker
400 gr gesmolten witte chocolade
2 eieren
2,5 dl slagroom
250 gr Bastognekoeken
100 gesmolten boter

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verkruimel de Bastognekoeken en meng deze met de gesmolten boter. Neem een bakvorm maat 26 en bedek deze het mengsel. Bak de bodem gedurende 6 minuten op 180 graden. Laat de bodem afkoelen.

Stel de oven in op 120 graden. Meng de overige bestanddelen met elkaar en verdeel dit mengsel gelijkmatig over de bodem. Bak de taart gedurende 40 minuten af op 120 graden. De taart is klaar zodra deze licht bol is en veerkrachtig. Laat de taart afkoelen.

06-09-2013 Risottobitterballen

Ingrediënten (voor 12 stuks):

1 teentje knoflook (uitgeperst)
1 ui (fijngesneden)
140 gram risottorijst
4,75 dl bouillon
30 gram Parmezaanse kaas
100 gram mozzarella (in blokjes gesneden)
2 takjes basilicum (fijngesneden)
100 gram Serranoham (fijngesneden)
1 zak panko
2 eiwitten
100 gram bloem
Olijfolie

Verhit de olie in een pan. Fruit de ui en de knoflook al roerend tot de ui glazig is. Voeg de rijst toe en roer 2 minuten door. Voeg een gedeelte bouillon toe tot de rijst volledig onder staat. Laat het geheel pruttelen totdat de bouillon opgenomen is. Herhaal dit totdat de korrel van de rijst dikker is geworden en proef of de rijst gaar is en romig. Roer vervolgens de Parmezaanse kaas, de basilicum en de Serranoham er door. Laat het geheel afkoelen.

Verdeel de afgekoelde risotto in 12 porties. Pak een stukje mozzarella en vouw een portie risotto er omheen tot een bal. Laat de risottobitterballen een uur opstijven in de vriezer. Zet vervolgens drie bakjes klaar. Eén bakje bloem, één met de losgeklopte eiwitten en één met panko. Rol de balletjes achtereenvolgens door de bloem, ei en panko en druk het geheel stevig aan. (Herhaal het opstijven en paneren nogmaals, om een extra krokant laagje te vormen.) Verwarm de frituur voor op 180 graden. Frituur de risottobitterballen 5-6 minuten.